Катехизація для дітей

image     Церква Матері Божої Неустанної Помочі є духовною скарбничкою, домівкою, культурним центром, де збираються українці на спільні Богослужіння, щоб подякувати Богові за прожитий тиждень і попросити благословення на наступний; поспілкуватися з друзями, поділитися своїми турботами, отримати духовну підтримку, почути рідну мову, рідне слово, а найважливіше — привести своїх дітей до Бога, до рідної Церкви, навчити українських традицій, виховати любов до рідного краю, як казав великий поет: «Чужого навчайтесь, але свого не цурайтесь». І за словами Христа: «Пустіть дітей приходити до мене, таких бо Царство Небесне» (Мк. 10,14).

     Саме тут, під проводом наших духовних провідників, після недільного Богослужіння проводиться кожної другої та четвертої неділі місяця катехизація: підготовка дітей до першої Сповіді та урочистого Святого Причастя; а останньої неділі місяця служиться Служба Божа за особливою участю дітей.

     Також, при храмі на великі церковні та національні свята відбуваються різні святкові програми, як наприклад, на свято Покрови, чи до дня святого Чудотворця Миколая, на Різдво та Паску, до Дня Матері та на свято прийняття дітьми Урочистого Святого Причастя, а також до Дня Незалежності України. Напередодні свят ми малюємо малюнки, проводимо різні конкурси. При церкві також функціонує бібліотека, де батьки та діти мають добру нагоду прочитати цікаву книжку чи подивитися повчальний фільм.

     Спільними зусиллями робимо велику справу: привчаємо дітей до рідного, Божого, вічного; сіємо зерна правди, любові, доброти, та віримо, що з Божою допомогою вони обов’язково проростуть і принесуть плід, як казав св. Іван Золотоустий: «Не шкодуйте плодів, адже ви трудитися для себе, бо життя ваше буде легким, якщо ваші діти будуть добродійними».

     Дякуємо всім, хто допомагає нам у проведенні заходів, і запрошуємо до тісної співпраці, до єдності в молитві, бо всі ми маємо святий обов‘язок: виховати наших дітей християнами — українцями. Тож нехай допоможе нам у цьому Господь, а Мати Божа покриє своїм святим омофором, додасть нам сили, натхнення, щоб наші дітки зростали на славу Богові і для добра людей.

Поділитися в: